Prachtige projecten

Prachtige projecten

Het jaar loopt al weer bijna op zijn einde. Wat is het snel voorbij gegaan! Tijd voor een terugblik, want er is ook veel gebeurd. Op deze plaats willen we vooral onze mooie projecten uitlichten die we het afgelopen jaar hebben kunnen realiseren.

Het organiseren van diverse projecten voor kwetsbaren in de samenleving en voor mensen die zwaar belast zijn, zien we als een belangrijke invulling van onze missie als klooster. Op die manier dragen we in deze tijden bij aan een menselijker maatschappij voor iedereen.

In 2017 hebben bijna 30 projecten plaatsgevonden in het klooster. De volgende activiteiten zijn onder meer gerealiseerd:

In januari dit jaar was stichting De Manteling in huis. Mantelzorgers konden 3 dagen tot rust komen en zelf eens in de watten gelegd worden. In maart en april was er een project voor jongeren en een ouderenweek van het Damiaancentrum. Er werden diverse projecten voor (ex-) psychiatrische patiënten van GGZ instellingen georganiseerd in samenwerking met Pro Persona, Reliëf, Yulius en Lentis. In juni beleefden ernstig en/of langdurig zieke kinderen en hun gezin weer een heel geslaagde vakantieweek in het klooster met stichting Tante Lenie. Bartiméus kwam in augustus met een groep blinden en slechtzienden in het klooster om hen een paar fijne dagen te bezorgen. We organiseerden programma’s om vrouwen in hun kracht te zetten, kloosterdagen voor asielzoekers en statushouders en in samenwerking met Stichting Kruispunt enkele dagen voor dak- en thuislozen.

Met steun van vele organisaties, fondsen en particulieren konden we deze prachtige projecten realiseren. We zijn zeer dankbaar voor deze ruime en onmisbare steun, mede namens de vele deelnemers!

Reactie plaatsen

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *